Vera Playa

Algemene informatie over Vera

Vera is een gemeente in de Spaanse provincie Almería in de regio Andalusië met een oppervlakte van 58 km². In 2010 telde Vera 14.371 inwoners. De gelijknamige hoofdplaats in de gemeente is een dorp gelegen 10 kilometer van de kust.

Het grondgebied van de gemeente strekt zich uit tot aan de kust: de daar ontstane badplaats, Vera Playa geheten, levert nu de belangrijkste economische activiteit. Het dorp kent een aantal historische gebouwen, zoals het stadhuis en de kerk Nuestra Señora de la Encarnación (1521-1524), die gebouwd is als fort om het dorp tegen piraten te beschermen. Sinds 1990 heeft Vera Playa zich ontwikkeld tot een belangrijk centrum voor naturisme.

Vera is een authentiek Spaans dorpje aan de Costa de Almería. De aanpalende moderne badplaats wordt Vera Playa genoemd. De Costa de Almería kent een van de gunstigste klimaten van Spanje. In juli en augustus stijgen de temperaturen voortdurend tot meer dan 30°C. In de winter zijn de temperaturen er ook aangenaam, met gemiddelden van 12°C. Ook de lente en de herfst zijn er aangenaam, met temperaturen van meer dan 20°C. De Costa de Almería is erg droog, het zal er niet vaak regenen. Dit maakt de streek van Vera een belangrijke toeristische trekpleister voor zomer en winter..

Elk jaar ontdekken bezoekers vanuit het noorden van Spanje en buitenlandse toeristen de Costa Almeria.  Deze mensen komen vanwege het echte Spanje gevoel in deze streek. De natuurlijke stranden, die ongeveer 10km lang zijn, zijn ook verdeeld in 2 verschillende gebieden: strand en naturisten strand, waarvan de laatste ongeveer 3km lang is .

naturisme

Het heeft een directe en makkelijke toegang zelfs voor gehandicapten.

Puur genieten ….

 

In Vera Playa zijn er tal van bars en restaurants, sommigen hiervan zijn speciaal voor naturisten toegankelijk en zijn gelegen aan de zee.

Vera Playa strandbar

 

Op het strand zelf zijn er tal van strandtenten om typische Andalusische gebakken vis te eten of een heerlijk Spaans biertje te drinken.

 

 

Naast al deze pracht kun je in Vera Playa ook veel watersporten beoefenen, zoals kitesurfen, windsurfen en zeilen.  Als een extra uitje kunt u met uw familie genieten van een leuke dag in het waterpark “Parque Acuatico Vera”. Het park ligt op slechts een kilometer afstand van Vera.

Parque Acuatico

Parque Acuatico

Video Parque Acuatico

De omgeving van Vera leent zich ook heel goed voor fietsen en wandelen. Zo kunt u heerlijk over de stranden wandelen. De Cabo de Gata is zeker de moeite….. is een gebied van vulkanische oorsprong in de provincie Almería in het zuidoosten van de spaanse regio Andalusië met een oppervlakte van 45.663 ha. het is tevens een beschermd nationaal park en het grootste beschermde kustgebied van Andalusië. Hier kunt u ook allerlei activiteiten ondernemen. Er is een ruime keuze aan fietspaden en –routes.

Voor wie wenst te overwinteren in Vera zijn er bijna elke dag van de week markten in de buurt. Het fruit en de groenten op deze markten zijn een lust voor het oog. Almeria staat bekend als de tuinbouw streek en dat komt vooral op de markt goed tot zijn recht.

Ook heeft Vera Playa tal van urbanisaties met mooie weidse tuinen, recreatie centra, veiligheidsservices, parkeerruimte en binnen en buiten zwembaden (voor kinderen en volwassenen).

Kortom voor groot en klein, zomer- of overwintervakantie, Vera Playa is het pure paradijs.

Veraplaya

Grondplan Veraplaya

Reageren is niet mogelijk