Video’s

Hieronder een aantal video’s van Vera( Playa) en de directe omgeving.

( Almeria, Mojacar, Garrucha, Cuevas del Almanzora , ….)

Almeria

Costa de Almeria is een authentieke provincie in Spanje. Het is de streek waar je het gevoel krijgt echt in spanje te zijn, de streek van de tomaten en de olijven, van de fiësta en de siësta. Deze costa ligt in het zuid westen van Spanje in de provincie Andalusië, tussen de costa del sol en de costa blanca ( la alcazama in almeria )

Mojacar

Dit prachtige bergdorp van Moorse stijl, op 40 km. van San Juan de los Terreros, is een toeristische trekpleister wegens de unieke kronkelende winkelwandelstraatjes, die op een bergflank gebouwd zijn en zich dus allemaal op verschillende niveau’s bevinden. Beneden is de badplaats Mójacar met zijn zandstranden, restaurants en vele disco’s.

Garrucha

Garrucha is een moderne havenstad en heet ook wel sol y gambas zon & garnalen. In Garrucha draait het voornamelijk om de visvangst. Tijdens de wekelijkse vrijdagmarkt kunt u tevens zelf verse vis en zeevruchten, maar ook fruit, groenten en kleding kopen. Garrucha is een must voor alle liefhebbers van schaal-en schelpdieren, een geweldige plek om de cruisers en vissersboten te bekijken.

Cuevas del Almanzora

Op 25 km. van San Juan de Los Terreros ligt Cuevas de Almanzora. Men vindt er enkele bezienswaardigheden : Kasteel van Villaricos, Kerk van de Wedergeboorte, rotswoningen (te bezichtigen), een stuwdam, archeologische resten….

 Tabernas ( mini hollywood Almeria )

In de woestijn van Tabernas, op zo’n 100 km van San Juan de Los Terreros, ligt het filmdorp ‘mini-Hollywood’, waar spaghettiwesterns werden gedraaid, zoals ‘Once upon a time in de West’ van Sergio Leone, ‘Valdez’, met Burt Lancaster, ‘Indiana Jones and the last crusade’…

Reageren is niet mogelijk